Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel

8. 11. 2007 9:15
Souhlas

Vážený pane doktore, naprosto souhlasím s tím co jste napsal. Zelení pod panem Bursíkem rezignovali na "zelenou" politiku a totálně zmodrali. Například stanovisko MŽP, pod vedením Bursíka, k problematice rybožravých predátorů považuje rybářská veřejnost za naprosto skandální. Zelení by se měli transformovat do poslaneckého klubu ODS, veřejnost by alspoň věděla co od nich může očekávat.

Pavel

0 0
možnosti

Luděk Janouch (ekolog - pedago

1. 11. 2007 12:27
Peníze, ani tržní ekonimika neřeší ekologická témata

Všechny návrhy vlády i MŽP a také většina příspěvků - odpovědí čtenářů tohoto blogu má společného jmenovatele: točí se kolem peněz, materiálního bohatství a trhu, který má vše řešit. Otázka ekologů však zní, co je to - vše a způsoby nabízených řešení. Jde-li o to, aby nějaká zájmová či zaměstnanecká skupina získala "hromadu peněz" a tím i vliv na získání další hromady peněz a zarputilé prosazování "svých" zájmů, jde o silové řešení vždy na úkor většiny a Přírody, s kterou jsou všichni lidé spojeni. Pak si kladu podotázky - jak a kdy tento eko-sociální i environmentální parazitizmus skončí? Je to prosté: peníze a trh se nevztahují ke kvalitě života podle principů ekosystémové udržitelnosti, ale pouze k dalším penězům, trhu a spekulacím o životní úrovni. Nezlobte se, ale ani od jediného ministra či od přispěvovatelů v blogu jsem nezaznamenal, že kvalita života a ekologická rovnováha se odvíjí od koloběhu látek, vlastností a duševních schopností a poctivé práce lidí. Ekologická ekonomika

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

1. 11. 2007 12:48
Re: Peníze, ani tržní ekonimika neřeší ekologická témata

Pane Janouchu, možná byste mimohl odpovědět na jednoduchou otázku. Dokážete si představit, že byste za zhruba 7 let platil za energie pětinásobek dnešní ceny? je to podle vás řešení ekologických témat?

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

1. 11. 2007 11:20
Není problém

Stojím plně za Vaším názorem. 100%. Samozřejmě stejně 100% považuju za normální, že podnikatelé budou očekávané náklady na případné odstraňování ekologických zátěží (krom nekřesťanských daní, které platí státu) započítávat do ceny zboží. Jinak by totiž na to neměli a vymáhání toho, co požadujete bude zbytečné protože 8-onemožné. To se ti Vaši chudí, kterých má Vaše ČSSD plná ústa "pomějou".

0 0
možnosti

Kamil Mudra

2. 11. 2007 0:09
To jste mne pobavil

Podle této logiky bych při odchodu z domova neměl zamykat dveře pokud nejsem smířen s tím, že mi případný zloděj rozbije okno :-)

0 0
možnosti
G

G-lock

1. 11. 2007 10:54
Autorovi

Už je mi jasné, proč je vám Bursík a SZ tak proti strsti. Oni Vám prostě "kradou" nápady a vydávají je za vlastní, že ? Opravdu "otřesné" !

0 0
možnosti
G

G-lock

1. 11. 2007 10:54
Re: Autorovi

"srsti"

0 0
možnosti

sumny Plzenak

1. 11. 2007 10:52
Co rikate stavu ceskych lesu po 8 letech vlady CSSD?

"Přemnožená spárkatá zvěř v českých lesích spase nebo poškodí skoro polovinu nově vysazených stromků. K šokujícímu číslu došla nová studie, kterou sestavil Ústav pro výzkum lesních ekosystémů (IFER) v Jílovém u Prahy." Co tomu říkate, pane Petržílku? Pročpak s tím ČSSD za 8 své vlády nic neuděla?

Zdroj: Hnutí DUHA: Přemnožená zvěř je horší kalamita než orkán Kyrill http://www.stuz.cz/view.php?cisloclanku=2007100017

0 0
možnosti

sumny Plzenak

1. 11. 2007 10:46
Nejsou Vam uz ty agitky proti SZ trapne?

Nejsou Vam, pane Petrzilku,  uz ty agitky proti SZ a panu Bursikovi ponekud trapne:-/?

0 0
možnosti

Xaver

1. 11. 2007 10:45
"biznis"

Péť;-)o, to přece musíš znát, "biznis" je "biznis"

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik