Diskuse

Potáhne světovou ekonomiku tentokrát dolů Peking?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

MORAK

16. 2. 2010 17:46
To jsou plky

Prý....."nejhorší etnické nepokoje za mnoho let se jen obtížně zvládají. ....Jsou oblasti Tibetu a Sintiangu plné nepokojů"   To je sranda.   V   USA  černoši znásilní  ročně třicet tisíc bělošek a zabijí  deset tisíc lidí, z toho podstatnou část  bílých, ale  někdo s nadějným očekáváním  spekuluje nad   pěti  mrtvými  etnických nepokojů  v Tibetu nebo Sintiangu!   Co zmůže propaganda. [>-]

0 0
možnosti
D

da.rock

16. 2. 2010 15:38
Velice dobře napsáno

R^

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

16. 2. 2010 14:51
Tomu, že krizi vyvolala

hypotéční bublina dnes už věří jen hloupí politici. Ostatně jsou to ti samí co věří v lidský vliv na zemské klima. To čemu se říká krize je strukturální změna způsobená růstem produktivity práce a globalizací pracovního trhu. Nejdříve se politici ukájeli představou, že naléváním vypůjčených, či spekulativně generovaných peněz může nahradit pokles reálné ekonomické výkonosti. Nyní se ukájejí představou, že Čína bude mít problém. Komické mi připadají spekulace o stárnoucí čínské populaci a důchodech. V Číně mají důchody pouze státní zaměstnanci. Jejich počet je v podstatě konstantní. Čína bude mít určitě problémy, ale je velice naivní se domnívat se, že brzy. Čínské obyvatelstvo téměř není zadlužené a může se zadlužovat klidně dalších deset let. Reálné problémy má však EU už nyní. A to takové, které se svazáckými plky nevyřeší.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

16. 2. 2010 17:55
Re: Tomu, že krizi vyvolala

Také mě napadlo něco o "svazáckých plcích", předběhl jsi mě.R^

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

16. 2. 2010 13:55
Pane Petrzilku

ze nekdy dam clenovi CSSD karmu za clanek, to bych opravdu necekal, nicmene dnes musim. Jen me zarazi, ze pokud jsou v CSSD lide jako Vy, kteri si uvedomuji, ze svet rozhodne neni z nejhorsiho venku, jak muze tato strana navrhovat takove silenosti jako 13. duchody a zvysovani odvodu firmam. Ve vsech pripadech preji CSSD, aby nasla vic lidi, jako jste Vy co dokazi videt veci v souvislostech, nejen optikou rychleho volebniho vitezstvi za cenu JAKYCHKOLIV slibu.

0 0
možnosti
O

oslik

16. 2. 2010 14:13
Re: Pane Petrzilku

Je s podivem, že s takovými názory je členem strany, ve které vládne Paroubek, Sobotka a spol. Já osobně bych takovou kombinaci nerozdýchal.

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

16. 2. 2010 13:05
Jsem tehoz nazoru...

...zeme s prudkym rustem, ktera s narustajici zivotni urovni bude ztracet svou vyhodu levne pracovni sily a konkurenceschopnost. Setrvacnosti vsak bude dal investovat do velkych projektu a bez uzsi spoluprace s Ruskem (a dalsimi zememi, ktere nejsou prilis stabilni) bude odriznuta od surovin, jejichz spotreba bude enormni...Tohle proste dlouhodobe nemuze fungovat...

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

16. 2. 2010 13:30
Re: Jsem tehoz nazoru...

Mimo pobrezi a velka mesta ziji stamiliony chudaku. Nez ti dojdou bude to jeste dlouho trvat.

0 0
možnosti
M

marav

16. 2. 2010 12:37
o situaci v Číně se ví již několik měsíců

A bohužel to co se povídá je skutečnost. Čína cpe obrovské sumy do mnoha projektů a předlužení se stává realitou Zadlužení několikrát přesahuje i obrovské čínské devizové rezervy. Pravděpodobně megalomanství čínských komunistů, toužících po předstižení USA vedlo k tomu, že tento trend byl rozjet na vládní úrovni a vládou Číny podporován ...... a pokud to praskne v Číně - tak poslední krize bude proti té následující jen zředěný čajíček .

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

16. 2. 2010 12:29
No

No, když už v Číně bude hodně špatně, tak vyhlásíme akci : "Adpoptuj svého Číňana". No a každý Čech si na dálku adoptuje povinně jednoho Číňana. A myslím, že jim tím pádem vytrhneme, jak se říká, trn z paty.:-)

0 0
možnosti