Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Karl Novak

29. 8. 2009 18:33
Pan autor je typický osvícený diktátor !!

Jenomže asi je spíš diktátor než osvícený !!!

Proč si myslí, že Ti jeho vědci jsou Ti správní vědci ? Není náhodou lepší vyrábět dostatek energie než šetřit ?

Tyto axiomy má hned na začátku článku a samozřejmě o nich nechce diskutovat.

Přitom  můj argument je jednoduchý a jasný: po tom co si já kupuji není nic Barossovi, Chavezovi ani Castrovi.

p.s. zákaz zářovek zavedla Kuba, Venezuela a EU. 

0 0
možnosti
N

NTPT

29. 8. 2009 20:27
Re: Pan autor je typický osvícený diktátor !!

jestli je autor osvícený tak maximálně LED žárovkou.Rv

0 0
možnosti
V

Viktor-Č

29. 8. 2009 18:22
Pakáž sprostá, nic jiného

Autor pouze potvrzuje co je ta ČSSD zač. Docela obyčejná pakáž která se rozhodla za mne určovat co jsou mé kvality života a vůbec na co mám nárok a na co si mám nechat zajít chuť.

Milej pane, klidně si pověste od stropu na drátě zářivku. Já dávám přednost lustru se žárovkou. Rv

0 0
možnosti
KA

karel60

29. 8. 2009 19:10
Re: Pakáž sprostá, nic jiného

To je nařízení EU a nikoliv ČSSD. :-/

0 0
možnosti
KA

karel60

29. 8. 2009 17:42
Blog je tendenční paskvil.

1) Autor nezmiňuje,že náplní úsporných zářivek je prudce jedovatá rtuť. Jedna náplň je více než dvojnásobné množství rtuti,než jaké se používalo v lékařských teploměrech,dnes zakázaných k prodeji pro domácí použití. a) výrobce neupozorňuje na možnost otravy jedovatou rtutí při rozbití zářivky, b) není určeno,kdo bude dekontaminivat prostředí ve kterém dojde k rozbití zářivky, c) není firma,která by prováděla recyklaci vadných zářivek, d) jen 10% zářivek (stejně jako dnes baterií) se bude odevzdávat ve sběrných místech (kde budou?),ostatní skončí v kontejnerech a na skládkách.

2) Nejde o spojité světlo (což klasická žárovka díky setrvačnosti vlákna má),ale světlo kmitavé s frekvencí okolo 30 kHz. To je příčinou stroboskopického efektu,kdy se točivý předmět jeví jako kdyby stál. Proto jsou dnes k osvětlení soustruhů,frézek apod. zakázány vyýbojky a zářivky,aby nedocházelo k úrazům na strojích. Oko sice světlo vidí spojitě,ale mozek kmitání zaznamenává,což způsobuje bolest hlavy.

0 0
možnosti
KA

karel60

29. 8. 2009 17:42
Re: Blog je tendenční paskvil.

3) Úsporné žárovky nemají odrušovací prvky a vyzařují široké frekvenční spektum, které neumožňuje (ruší) poslech AM rozhlasu (DV, SV a KV) a blízkost úsporné žárovky u televizního přijímače ruší obraz (kostičkování). Úsporní žárovky tak zvyšují elektromagnetický smog a rušení, šířící se po elektrickém vedení stejně jako spotřebiče s vadným odrušovacím prvkem (mixery, vysavače, vrtačky apod.) To naprosto devastuje činnost osob zabývajících se radioamatérským provozem na krátkých vlnách. Dochází tedy k diskriminaci skupiny obyvatel.

4) Konstrukce úsporných žárovek neumožňuje jejich použití v uzavřených svítidlech (WC, koupelny, chodby, výtahy, nad vchody) a různých lampičkách, díky velkému rozšíření nad objímkou pro uložení elektroniky. Budete si muset se žárovkou pořídit i nové lampičky a lustry. Světelný tok úsporek je odlišný (studenější) od klasické žárovky a nevhodný pro čtení.

0 0
možnosti
B

brnl

29. 8. 2009 17:22
Bych všem doporučil

si tu žárovku co má svítit jako ta 100W klasická rychle vyměnili za tu klasickou, ten rozdíl je leckdy zcela katastrofální, hodně těch žárovek tu svítivost nemá ani když jsou nové a tohle se velmi shoršuje s jejich stářím.

Osobně teď poprvé se mi podařilo koupit úspornou  žárovku u které se dá srovnávat svítivost s tou klasickou, má ovšem velmi bílé nepříjemné světlo.

0 0
možnosti
Z

Zapata

29. 8. 2009 23:05
Re: Bych všem doporučil

To je spousta keců o bílém, nepříjemném světle. J mám takovou žárovku už asi 5 let a žádné problémy nemám. Stála sice na tehdejší ceny majlant ale je pořád v pohodě. To normální žárovka nad stolem, která akorát oslňuje svým vláknem je opravdu "nádhera".

0 0
možnosti
K

kenev

29. 8. 2009 16:48
Něco tak dopleteného tu dlouho nebylo.

Když přimhouřím oči, tak to silně připomíná Bursíkovo hastrmanské perpetum mobile. Jestli takto šíříte myšlenky oficiálním způsobem na přednáškách, tak pozdrav Panbůh. Než něco řeknete;-O, vždy si opakujte jeden ze základních zákonů přírody, zákon o zachování hmoty. Berete jen jednu stranu mince, jakoby ta druhá neexistovala. :-(Rv

0 0
možnosti
KA

karel60

29. 8. 2009 17:44
Re: Něco tak dopleteného tu dlouho nebylo.

Autor je jako Biomasa. :-/

0 0
možnosti
JK

jarda

29. 8. 2009 16:32
VŠECHNY ŽÁROVKY PRO KLAUSE

Doporučuji všem výrobcům,obchodním řetězcům a elektroskladům :

"Veškerou výrobu žárovek a skladovacích zásob neprodleně zašlete jako pozornost hradnímu pánovi" Snad se mu už konečně v hlavě rozsvítí!!! :-(Rv:-P

0 0
možnosti
NP

Náhodně procházející

29. 8. 2009 16:37
Re: VŠECHNY ŽÁROVKY PRO KLAUSE

RAda zásobit se je docela rozumná, pamatuju to z doby totality. Takže žárovky jsou už nějaké nakoupil, ještě dokoupím další, už nebudou. Přitom svítím převážně kompaktními zářivkami, ale ne na WC, koupelně, ve špajzu, sklepě, na chodbě. Někde se to prostě nehodí, nevyplatí. Např. za studena ty zářivky svítí podstatně méně. Viz např. www stránky firmy philips, kde u některých typů lamp (T5) uvádějí, že svítí na výkon za pracovní teploty kolem 35 st., za chladu fungují podstatně hůře.

0 0
možnosti
KA

krabi

29. 8. 2009 16:30
co budeme dělat až budou na vše dotace ?

tyhle zelené nesmysly se v životě neudrží bez dotací. takže už do je jasnou známkou, že jde o nesmysly. A jen mi tak napadlo, až zlikvuidujeme přirozené věci a na vše budou jenom dotace, tak kam se dostaneme ? do komunismu či jeskyní - prostě jen do úpadku a bídy

0 0
možnosti
E

EWCZ+

29. 8. 2009 16:09
Mne to tak pripada,

jako kdyby nekdo dosel k nazoru, ze pro obcany bude na zimu nejvyhodnejsim a nejekologictejsim oblecenim stepovana bunda z duteho vlakna v delce 30 cm pod pas.

A tak by se prvni rok zakazaly kozichy, dalsi rok by doslo na zimniky ke kotnikum, treti rok by zmizely trictvrtaky... A pro ty stouraly, co by si styskali, ze pres sukni nebo spolecenske obleceni to tak nejak neni ono, by mudroslovci typu pana autora napsali clanek, ze mohou prece pro tyto ucely mit bundu cernou, sikmo stepovanou, ze vbrzku se uvazuje i o bundach nejen 30, ale i 20, nebo mozna 40 cm pod pas, pak uz si prece musi vybrat kazdy.

Akorat, ze by snad melo byt pravem kazdeho obcana, v cem bude chtit chodit a cim si bude chtit svitit, sakra!

0 0
možnosti
MS

isamuel

29. 8. 2009 16:08
Teoretiku Petrzilku

Podarilo se ti ty tvoje uzasne teorie o svitivosti, rychlosti nabehu, zivotnosti atd. dokazat i v praxi? Pravda, pouzival jsem asi "podezřele levné typy světelných zdrojů" Phillips, ale uvedene hodnoty na obalu ani omylem nedosahovaly skutecnosti. Pro mne je dulezitejsi, jestli pod tou usporkou "subjektivne" vidim, a ne kolik to ukazuje na "luxmetru" v laboratori - nez ta"filipska" nabehne,pripadam si jako v Rumunsku v dobe energeticke krize. Navic, jak si planujes odchod na WC - 5 minut dopredu si dojdes rozsvitit, nebo svitis stale? A co do sklepa? Nechodis? Nez ta zarovka nabehne, stacim se trikrat prerazit, protoze proste nevidim...

A ty jsi cetl zavery "particky" IPCC? To je panecku "byznys". Dostanu penize, abych dokazal globalni oteplovani a svete div se, JA DOKAZU TO!

0 0
možnosti
MS

isamuel

29. 8. 2009 16:18
Jeste dodatek

Petrzilku sorry, ja myslel, kdyz tak zasvecene pises, ze jsi vzdelan v oboru, ale nasledne jsem zjistil, ze jsi pravnik a ekonom - takze nevis, o cem to vlastne pises (predpokldam, ze alespon vis, co je zarovka) a jen papouskujes, co ti "nekdo" poradil. Takze placej klidne dal, u pravniku jsme na "praci se skutecnostmi" zvykli!

0 0
možnosti
NP

Náhodně procházející

29. 8. 2009 16:06
Autor uráží prezidenta, sám ale není technik, ale právník

Takže to, co vytýká (zčásti právem) Klasovi, to autor dělá přesně sám. Velmi zasvěceně a rádoby odborně píše o něčem, kde nemá vzdělání a nerozumí tomu. Nemá ani příbuzné vzdělání , které by mu umožnilo aspoň částečné pochopení.

Autor v sobě nezapře úředníka, kterým skutečně je. Celé to je směsice úřednického myšlení, smíchané s argumentací prodejců - tj. oblbovací reklamou, smíchané s ideologií.

Autor vysvětlil, že na WC lze pořídit zářivku, která vydrží milion cyklů zhasnutí. Nejlepší výrobce udává počet cyklů 500 tisíc (Philips myslím 100 tis.) - ale jen pro nejvyšší řadu lamp. Ne pro ty, co jsou nejčastěji v prodeji a po kterých lidi sáhnou nejdřív. zvl. v Česku (hlavně cena). Na WC spočtěme, jak dlouho tam člověk tráví času, dále o jak dlouhé pobyty tam jde. Kratší verze, to je tak minuta, delší "varianta" užití 5 minut. Počet návštěv denně (odečtěme, co jsme v práci, děti ve škole). minut mi vychází stále málo, vysoký je jen počet startů, který vydrží jen nejlepší zářivky. Dále

0 0
možnosti
NP

Náhodně procházející

29. 8. 2009 16:13
Re: Autor uráží prezidenta, sám ale není technik, ale právník

ty opakované starty: nesmí se zapnout, doku je zářivka ještě horká. Nedojde pak k tzv. teplému startu, ale studenému. Studených startů má lampa ovšem podstatně méně, 1-5 tisíc. Zářivky se testují tak, že po krátkém svícení se nechají plně vychladnout, až pak je nový start. Dále, na začátku zářivka svítí méně, dle typu jde třeba o 70% výkonu. Dále, je jen reklama, že např. žárovku 100W nahradí úsporná lampa s příkonem 20 W. Klasická žárovka má světelný výkon 1350 lumenů, nová úsporná lampa 1200 (u nejkvalitnějších výrobců, u made in PCR může být podstatně méně). Po krátké době dojde k degraci výkonu zářivky, takže pak nesvítí už 1500 lumenů (23W), ale třeba 1300 či spíše méně. Úsporné lampy užívám doma dávno. A svítí se s nima jinak, nezhasínají se tak často. TAkže uváděné výpočty jsou jen úřednická spekulace.

Socialista ale nevysvětlil, proč radši nepřesvědčí lidi, aby se chovali ekologicky. Proč dávat nařízení, které zakazuje, nařizuje všem?

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik