Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Pavel,

14. 6. 2010 13:44
OZE

V OZE je budoucnost a je proto nutné posílit výzkum v této oblasti.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

24. 5. 2010 19:29
Takovéhle nakupení nebezpečných nesmyslů !

A tyhle hlouposti  sepisují dobře placení byrokrati za peníze daňových poplatníků.

Tato "místa" je potřeba urychleně zrušit, budovy prodat a nepotřebné škodlivé byrokraty propustit.

0 0
možnosti
H

hafusak2

24. 5. 2010 10:50
Biomasa?

Uvědomte si, kolik nafty na 1 ha spotřebuje traktor při: orba, vláčení, setí, postřiky, sklizeň, balíkování slámy, odvoz slámy, orba. Na to bychom museli mít trochu jiné složení jídelníčku, aby té biomasy bylo víc. Téměř se u nás nejí proso /jáhly/ nebo čirok /podobné rýži/, kde jsou obrovská množství hmoty stonků, což alespoň trochu sníží nákladovost na polní práce. Zeleno je sice hezká věc, ale musí se to všechno propočítat jako celek, jinak je to ztrátové a k ničemu.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

24. 5. 2010 10:24
měl ste alespoň základní kurs energetiky?

85 procent energetické spotřeby lidstva jde z "fosilních paliv". 5 procent je biomasa (S tím že se započítají i lidi kteří pálí v indii sušený trus)

Dalších cca 7 procent slepí dohromady jádro a voda. 3 procenta jsou celý zbytek.

Geotermickou energii si nechte. O zemětřesení tady nestojíme. (V americe byla  na některých místech tak moc podporovaná že se od jejího zvedení zvedl průměr místních zemětřesení na dvojnásobek).

Vaše "Využití naplno" je právě ta nejhorší možná věc s kterou můžete přijít. Jednak je to náchylné na změny, (jedno větší zemětřesení co roztrhá trubky by ty vaše geotermy vyřadilo... Jedno deštivé léto mlhavý podzim a zamračená zima vyřadí vaše solární elektrárny. Jediná výhoda je že vodní elektrárny by v tomhle počasí šli dobře... zase naopak kdyby bylo sucho a vítr tak nebude voda.¨

Už si ty hop akce nechce. Pokud je něco efektivní prosadí se to samo bez nějakých plánů a strategií.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik