Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

baggerfuhrer

11. 9. 2009 13:43
U nas

se globalne oteplilo v roce 1935,1947,1976 a 2003. Nastesti v roce 2003 uz jsme pochopili, ze je to globalnim oteplovanim a dnes uz bojujeme proti CO2. Je treba take nezapominat na vliv americkeho brouka.:-)

0 0
možnosti

radim36

11. 9. 2009 13:12
propagandistický blábol

Docela propagandistický blábol ve stylu poručíme větru dešti.

Jinak by ale docela stačilo odtrubnit potoky a obnovit různé bažinaté prameniště a oblasti. Když udělám kruh o průměru 1 km kolem svého bydliště, tak tam by se tímto způsobem obnovilo několik hektarů takových zamokřených ploch.  Tyto plochy přitom mají do vzdálenosti stovek metrů  velký vliv na své okolí. V suchých obdobích uvolňují vlhkost do ovzduší, takže tak stovky metrů daleko pak jako rosa takové místo dodává rostlinnému porostu vláhu a udržuje ho  i přes sucho svěží. Svěží rostlinný porost potom  zachytává prašnost z ovzduší a na rozdíl od betonových ploch nebo uplně suchého porostu neemituje sekundárně tu prašnost do ovzduší zpátky.

Jen nevím, jak by takové úpravy přijali soukromí majitelé těchto pozemků, pro které jsou zamokřené plochy neproduktivní a ztrátové a jak by je zpátky přijali okolní obyvatelé, kteřísi odvykli žít společně s komáry a dalšími živočichy rodícími se na takových zamokřených místech.

0 0
možnosti

Gaspard

11. 9. 2009 11:57
Kalifornie j České kotlině?

Člověče, vy jste buď patologický lhář nebo totální blb!

To, že je v Kalifornii sucho není žádná novinka. Vždycky tam sucho bylo a vždycky bude. Jde o suchý pás subtropického podnebí stejně jako sever Afriky, Malá Asie a pod. (to vás měli naučit ale už na základní škole). To že se díky původně levným pozemkům do Kalifornie přistěhovalo velké množství lidí a tím zvýšili spotřebu pitné a užitkové vody také není žádné překvapení.

V Čechách jsme v tzv. mírném pásmu, které se mimo jiné vyznačuje i dostatečným množstvím srážek. Krátkodobá (i několikaletá) sucha na tom nic nezmění. Podle nejnovějších studií o změnách klimatu, které predikují, že zvýšení teplot atmosféry zvýší i odpar vody ze světových oceánů a ta odpařená voda opět spadne v mírném pásmu. Takže se můžeme spíš těšit na prudší a intenzivnější deště. Otázkou zůstává, jestli se ta teplota skutečně zvýší, když nám, potvůrka, už 10 let stagnuje.

0 0
možnosti

Ignác Pospíšil

11. 9. 2009 12:59
Re: Kalifornie j České kotlině?

Ta teplota jednak nestagnuje, ale roste a jednak tím, že zde budeme mít pořád dost vody, bych si rozhodně nebyl jist, určité náznaky problémů se už občas objevují i v ČR. Sahara se z nás jistě nikdy nestane, ale nutnost efektivnějšího využívání vodních zdrojů zde být může. Pokud jde o Kaliformii, ano, je suchá, nicméně problém je, že je stále sušší...

0 0
možnosti

chytryhorak

11. 9. 2009 11:54
V téhle

zemi na prameni panák dutej...... Bože chraň nás od takového ministra, prosím.

0 0
možnosti

Bertiik

11. 9. 2009 11:44
Růst teploty nevyhnutelný?

Teplota již několik let neroste, led na severní i jižní polokouli vesele narůstá, Slunce stávkuje a snižuje dodávku energie a vy tvrdíte, že růst teploty je nevyhnutelný? ;-O

0 0
možnosti

Radek0075

11. 9. 2009 11:47
Re: Růst teploty nevyhnutelný?

Jyrka říkal že teplota roste tak roste. A o tom se nediskutuje:-)

0 0
možnosti

Radek0075

11. 9. 2009 11:38
Mám takovej hloupej dotaz.

Když by eventuelně nastalo období sucha, tak jako v Kalifornii, čím ty rybníky chcete napustit a po sléze v nich udržovat vodu?  Nejspíš jste si vzal za vzor nejvyspělejší zemědělce světa, sovětské kolchozníky. Jenže oni tak dlouho zavlažovali až se jim podařilo vysušit celé jezero.

0 0
možnosti

sibidlo

11. 9. 2009 10:54
sosan

stínový ministr Petr Petržílek (ČSSD) používá ke své předvolební kampani exkluzivní vůz Antonína Charouze.!!

0 0
možnosti

mfdnes-bulvar

11. 9. 2009 10:46
jezismarja

tendle bursikuv klon jeste zije?

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik